Oriëntatie op werk

Tweede Spoor Friesland

 

 

 

 

Oriëntatie op werk

Direct na de start van het traject zullen we samen met de medewerker een duidelijker beeld moeten krijgen van interesses, wensberoepen, mobiliteit en beperkingen (belastbaarheid). Dit beeld krijgen we door middel van coachingsgesprekken. Met het oog op de aan de orde zijnde beperkingen maken we, met toestemming, ook gebruik van de medische rapportages.

Voor alle partijen moet duidelijk zijn wat de grenzen zijn waarbinnen we kunnen opereren. De focus ligt hierbij op een nieuwe werkplek buiten de huidige organisatie. Van belang is dat de medewerker de neus in de goede richting heeft en samen met ons bepaalde keuzes gaat maken waar hij/zij volledig achter staat. Wij laten de medewerker alternatieven zien om keuzes gemakkelijker te maken.

Een onderdeel is het zoeken naar alternatieve beroepsrichtingen en functies. Dit doen door wij door middel van individuele coachingsgesprekken, gecombineerd met testen.
Het resultaat van oriëntatie op werk is dat de medewerker meer zicht heeft op de functies, beroepsrichtingen en organisaties die bij hem/haar passen. Deze inzichten vertalen wij naar de kansen op de arbeidsmarkt, want alternatieven bedenken zonder kansen heeft in onze ogen weinig zin.

 

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan
Neem contact op

Wilt u graag een kennismakingsgesprek inplannen? Of heeft u andere vragen?