Oriëntatie op werk

 

 

 

 

Oriëntatie op werk

Direct na de start van het traject zullen we samen met jou een duidelijker beeld moeten krijgen van interesses, wensberoepen, mobiliteit en beperkingen (belastbaarheid). Dit beeld krijgen we door middel van coachingsgesprekken. Met het oog op de aan de orde zijnde beperkingen maken we, met toestemming, ook gebruik van de medische rapportages.

Voor alle partijen moet duidelijk zijn wat de grenzen zijn waarbinnen we kunnen opereren. De focus ligt hierbij op een nieuwe werkplek buiten de huidige organisatie. Van belang is dat jij samen met ons bepaalde keuzes gaat maken waar je volledig achter staat. Wij laten de je alternatieven zien om keuzes gemakkelijker te maken. We besteden tijdens deze periode ook aandacht het opheffen van eventuele weerstanden en “rouwverwerking” in verband met het niet meer uit kunnen voeren van je huidige werk.

Een onderdeel is het zoeken naar alternatieve beroepsrichtingen en functies. Dit doen door wij door middel van individuele coachingsgesprekken, gecombineerd met testen.
Het resultaat van oriëntatie op werk is dat je meer zicht krijgt op de functies, beroepsrichtingen en organisaties die bij jou passen. Deze inzichten vertalen wij naar de kansen op de arbeidsmarkt, want alternatieven bedenken zonder kansen heeft in onze ogen weinig zin.

 

Vraag vrijblijvend een klikgesprek aan.

Als onze aanpak jou aanspreekt en je bewust kiest voor een kleine organisatie, nodig ons dan uit voor een kennismakingsgesprek.
We vertellen je vrijblijvend wat wij jou kunnen bieden.